Ujvári Tűzbiztonság

Tűz- és Munkavédelem, Környezetvédelem

Milliókat spórolhat hatékony tűz- és munkavédelmi megoldásokkal!

Tudta, hogy a tűz- és munkavédelem nem csak a biztonságot és a jogi megfelelőséget szolgálja, hanem egy olyan lehetőség is, ami több milliós megtakarítást eredményezhet Önnek?

Baleseti megtérítés: évek múlva jelentkező milliós költségek

Ön is úgy gondolja, hogy a tűzvédelmi vagy a munkavédelmi bírság a legnagyobb pénzügyi csapás, amit egy szervezet a nem megfelelő tűz- és munkavédelem miatt elszenvedhet? A valóság ezzel szemben az, hogy a bírságtételek évek óta nem növekedtek és a hatóságok is csak a legsúlyosabb esetekben nyúlnak a bírságolás eszközéhez. Nem is beszélve arról, hogy a hatóság szakemberei nagyon leterheltek, ezért csak korlátozott számú ellenőrzést tudnak végrehajtani, így az esetlegesen bírságolást eredményező ellenőrzésnek is nagyon kicsi az esélye. Egy tűzeset miatti költség vagy egy munkavégzéssel összefüggő baleset költsége sokszorosa lehet a legszigorúbb bírságnak is. Az ilyen váratlan kiadások súlyos terhet jelenthetnek az érintett vállalkozásnak vagy intézménynek, amelyek hosszú távon is éreztetik a hatásukat. Hasonló esetek után gyakori, hogy súlyosan megrendül a vezetőkbe vetett bizalom, amit utána nagyon nehéz helyreállítani.

Tudta, hogy minden munkabalesetet utólag a hatóság megvizsgál?

De hogyan lehet ez, ha a hatóság szakembereinek a leterheltség miatt még az ellenőrzésekre is alig jut idejük? Úgy, hogy ezt az eljárást egy másik hatóság folytatja le, akiknek megfelelő kapacitásuk van valamennyi munkabaleset utólagos vizsgálatára. A területileg illetékes kormányhivatal Egészségbiztosítási Főosztálya minden munkabalesetet megvizsgál 5 évre visszamenőleg és ha bármilyen a munkáltató által elkövetett munkavédelmi mulasztást állapít meg, akkor ennek teljes összegét behajtja a munkáltatón. Ez még kisebb balesetek esetén is százezres tétel, de egy csonttörés miatt már milliós nagyságrendű lehet a baleseti megtérítési eljárás során követel összeg. Súlyosabb balesetek után ennek többszörösét is elérheti a baleseti megtérítés.

Így kerülheti el

Tűz- és munkavédelmi szolgáltatásunk során kiemelten figyelünk a balesetek és a tűzesetek elkerülésére, ezzel megelőzzük, hogy Önnek nem várt milliós kiadásai legyenek. Ez a legbiztosabb és legolcsóbb módja a baleseti megtérítés elkerülésének. Nem kell azon aggódnia, hogy az 5 évvel ezelőtt bekövetkezett munkabalesetet, amire már senki nem is emlékszik, hirtelen előveszi a kormányhivatal és megtérítési eljárást indít. Ha mégis előfordulna baleset, akkor a megfelelően kidolgozott munkavédelmi intézkedések és a gondosan összeállított dokumentáció lehetővé teszi, hogy a vállalkozásával szemben indított baleseti megtérítési eljárást megszüntessék.

Ha már megtörtét a baj, akkor sincs minden veszve, számtalan vállalkozásnak és intézménynek segítettünk már megindított eljárás esetén is.

Kérem a segítséget!

Maximum 12 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Kapcsolat

Miért válasszon minket?

 • Jól képzett, szakmérnökökből álló csapat

 • Precízen összeállított dokumentációk

 • Kiemelt tapasztalat megtérítési eljárások során

 • Folyamatos rendelkezésre állás

 • Interaktív oktatások

 • Tálcatűz oltási gyakorlat szervezése

 • Kötelező felülvizsgálatok és karbantartások elvégzése

Ujvári Tamás
Tűz- és munkavédelmi szakember
A Magyar Mérnöki Kamara tagja
Munkavédelmi szakmérnök
Tűzvédelmi szakértő

Velük már együtt dolgoztunk

Eddig ennyi pénzt takarítottunk meg:

xxx

Lépjen velünk kapcsolatba!


  Az alábbi adatokat javasolt megadni:

  – vállalkozás/intézmény neve, címe
  – főbb tevékenységi körök
  – hány fő és milyen munkakörökben dolgozik